JCC Denver | Lobby

 

At first glance, you would never imagine that the JCC Denver lobby was originally the exterior of the building. For this renovation, O’Toole Design was tasked with the goal of creating a bright and inviting space for gathering and relaxing. By removing the large columns, Senior Designer and Project Manager Debbie Stamer was able to achieve a graceful open plan that allows an abundance of natural light to flow through the space.  Floating ceiling clouds add dimensional interest, while new lighting brightens the space for nighttime use.

One of the biggest design challenges for the Jewish Community Center was to create a space that was appealing to a wide demographic range, from preschool to seniors.  Many members have belonged to the J since they were children, and change can feel stressful and challenging.  Apprehension turned to delight by the time the renovation was unveiled.  By incorporating a variety of seating options and a more welcoming front desk, members both young and old embraced the new look and now use the lobby for a wide variety of purposes.

The lobby is now a welcoming space for members to enjoy for years to come. Well done, Debbie!

location  Denver, CO

category  Health + Wellness